Облаци, мъгла и слънце в понеделник над Северното Черноморие

Животът

26-08-2018, 19:46

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

dobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Температурата на морската вода е около 27°

По Северното Черноморие в сутрешните часове утре ще е с ниска облачност или мъгла, почти без валеж, която до около обяд ще се разкъсва и намалява до предимно слънчево.
В следобедните часове ще има и развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност, но главно по Южното Черноморие ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток.
Максималните температури ще са 27-30°. Температурата на морската вода е около 27°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
През нощта на отделни места в западните райони на страната ще превали и прегърми. Над Източна България ще се образува ниска облачност или мъгла.
През деня над западната половина на страната ще продължи да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, след обяд на отделни места и над източната. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевични бури, в западните и планинските райони явленията ще са интензивни. Вятърът ще е до умерен: в Западна България ще се ориентира от северозапад и с него за кратко ще нахлуе по-студен въздух, в източните райони ще остане от североизток.
Максималните температури ще са от около 23° в западните райони, до 33° в източните, където преди обяд ниската облачност ще се разкъса и намалее и ще има повече слънчеви часове.