В Пловдив организират мощен 3х3 Bulgaria - стрийтбол

Феновете на играта ще се радват на целодневен баскет турнир

На 1-ви септември от 9:00 часа феновете на играта с оранжевата топка под тепетата ще се радват на целодневен турнир по 3х3 баскет за всички възрасти. Генералният спонсор на надпреварата MAX-Sport 3x3 Bulgaria и Младежки център-Пловдив ще предоставят перфектни условия за игра на малки и големи на баскетболната площадка на "Младежки Център Пловдив", намиращ се на Гребната база.
Първата половина на съботния ден ще бъде посветена на подрастващите баскетболисти от града и региона. Състезанията ще бъдат разделени на възрастови групи за момчета и момичета до 12 до 15 и до 18 години. В 16:00 часа започва турнирът за мъже и жени 18+ години. Турнирът за 18+ ще има такса за участие в размер на 40.00 лева за отбор. Събраната сума от таксите ще сформира награден фонд, който ще бъде разпределен между финалистите. По време на турнира ще се състоят и конкурси за забивки и стрелба от тройката. Най-добрите отбори ще се борят за медали и материални награди.
Игрищата на "Младежки център" в Пловдив предлагат перфектни условия за организиране на турнири по стрийтбол. Състезанията ще се провеждат на две игрища, площадката има трибуни и всички условия за прекарването на един страхотен спортен ден за приятелите и роднините на младите баскетболисти. За поддържане на настроението са предвидени игри с публиката, музика през целия ден и задължително качествен баскетбол.
В късния  следобед, в 16:00 ч., ще започне елитният турнир за мъже над 18 години, в който ще вземат участие много отбори от страната, от Пловдив и региона. Всички отбори ще получат екипи за игра.
Записване за турнира вече върви на сайта на 3x3planet.com.и на фейсбук страницата на 3x3 Bulgaria - https://play.fiba3x3.com/events/705a6bba-b7d7-4000-8485-f837322796c6/teams
При запълване на бройката от 16 тима в интернет записването на отборите на 18+ години, регистрация на място няма да се извършва.
Събитието ще се състои със съдействието на "Младежки център"-Пловдив в лицето на Димитрия Тодорова-Андонова, директор ОП "Пловдив.
Самата тя заяви относно проявата: "Една от основните цели на Младежки център - Пловдив е да подкрепя и мотивира децата и младежите в тяхното развитие. Нашия екип застава зад всяка една прекрасна инициатива, която има за цел да подобри и развие уменията и таланта на младите хора!
И в името на тази наша обща кауза ви каним да се присъедините на 1.09 .2018 г. и да станете част от това неповторимо изживяване!"