Предложение: Областните управители да отговарят за пътищата

Общество

28-08-2018, 11:16

Снимка:

http://sofoblast.bg

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

Идеята идва от областният управител на София Илиан Тодоров

Областните управители да отговарят за ремонта и поддържането на пътната инфраструктура. Това предлага областният управител на Софийска област Илиан Тодоров. Според него по този начин и отговорността за катастрофите ще е на областните управители. Тодоров смята, че в момента отговорността е размита. Признава обаче не е разговарял с другите областни управители дали подкрепят идеята му. В момента за републиканската пътна инфраструктура отговаря Агенция „Пътна инфраструктура“.

За да се въведат предложенията на Тодоров те трябва да се включат в закона. Тодоров, който е ПП „Атака“ съобщи, че е говорил за идеята си с лидера на партията Волен Сидеров и предстои обсъждането й в коалицията.

„В Чехия, Холандия, Полша и Словакия губернаторите се занимават с ремонтите и поддръжката на пътищата, така че ние няма да сме новатори, а ще вземем една работеща идея“, защити идеята си  Тодоров.

Той разкритикува и АПИ.

„Седем месеца се молих на АПИ да сложат табели откъде започва и откъде свършва Софийска област. За съжаление в България в топлите си кресла стоят едни самозабравили се хора, анонимни чиновници, експерти по „нищоправене”, които си позволяват да нарушават заповедите на министър-председателя”, заяви областният управител.

Според думите му на всеки три месеца той трябва да получава отчет за извършената дейност от  структурите в областта, но до момента вместо 4 доклада е получил само 1.