Лекар от Окръжна болница помогнал на припаднал човек на улицата

Животът

28-08-2018, 16:38

Снимка:

pexels

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Възрастният човек е с тежка форма на диабет, имал е и преди припадъци

На 24 август тази година, възрастен човек (Ч.Н. на 62 години) припада, пресичайки локалното платно на „Цариградско шосе“ в близост до спирката на тролей № 5. Случайни минувачи са свидетели на страданията на възрастния човек, успяват да изтичат до Спешното отделение на УМБАЛ „Св. Анна - София“ АД и да помолят за помощ, предават от болничното заведение.

Д-р Даниел Дончев от КАИЛ (Клиника по анестезиология и интензивно лечение) веднага отива на мястото на инцидента на около половин километър от болницата, където вече има полиция, за да спре движението по уличното платно. Възрастният човек е с тежка форма на диабет, имал е и преди припадъци, а в случая е бил и силно изнемощял.

Д-р Дончев успява да даде на пострадалия първа помощ на място, но се налага да се направят спешни прегледи в болницата. Непознат човек от хората, които са се насъбрали се съгласява да качи пострадалия в личния си автомобил и го закарват до Спешното отделение на УМБАЛ „Св. Анна – София“ АД.

Там пациентът е стабилизиран и впоследствие е изписан в добро състояние. Всичко това става възможно, благодарение на съпричастността на хората, присъстващи на инцидента, полицията и на своевременната намеса д-р Дончев.