Рома и Аталанта направиха зрелищно 3:3

Спорт

28-08-2018, 17:34

Снимка:

btv

Автор:

sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пасторе предпочел Рома

Манолас може да замести Бонучи в Ювентус

Пасторе изведе "вълците" напред, Манолас върна ремито в мача

Рома и гостуващият Аталанта сътвориха изключително зрелище за крайното 3:3 в последния мач от втория кръг на италианската Серия „А“.

Срещата на „Олимпико“ в Рим бе много динамична с множество положения и пред двете врати, като и двата тима може да съжаляват, че не успяха да спечелят пълния актив от точки.

Новото попълнение Хавиер Пасторе (2) рано изведе „вълците“ напред в резултата след пас на Ченгиз Юндер. Бергамаските отвърнаха на удара с пълен обрат за три минути. Тимоти Кастане (19) изравни, а Емилиано Ригони (22) направи резултата 1:2 след подаване на Даниел Сапата. Отново Ригони (38) не точен за 1:3, този път след асистенция на хърватина Марио Пашалич.

След почивката домакините се хвърлиха в атаки и усилията им се увенчаха с успех. Алесандро Флоренци (60) намали след пас на Един Джеко, който по-късно изтърва чисто положение. Гъркът Костас Манолас (82) пък изравни, след като изскочи зад защитата при центриране от пряк свободен удар и засече топката във вратата.

В заключителните минути и двата тима имаха шансове да стигнат до победата, но първо Пашалич пропусна за гостите от добра позиция, а след това при контраатака на „вълците“ завършващ удар на Джъстин Клуйверт, син на Патрик Клуйверт, бе блокиран от защитник в последния момент.  

След равенството и двата тима имат по 4 точки в актива си, след като в първия кръг бяха записали победи.