Експертиза ще установи здравословното състояние на Десислава Иванчева

Крими

29-08-2018, 13:19

Снимка:

България утре

Автор:

Моника Гаджанова

Всичко от Автора

Отложиха разглеждането на мярката за неотклонение на бившия кмет на „Младост“

Специализираният наказателен съд отложи делото срещу бившия кмет на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева. Защитата на подсъдимата настоя за съдебно-медицинска и комплексно-психологична експертиза, които да установят актуалното й здравословно състояние. Това наложи и отлагането на заседанието, на което трябваше да се реши ще има ли промяна на мярката й за неотклонение.

По време на днешното съдебно заседание Специализираният наказателен съд даде едноседмичен срок за изготвяне на двете експертизи на отстранената кметица на столичния район "Младост". Съдът поиска да се установи актуалното здравословно състояние на обвиняемата, миналите и настоящите й заболявания, настоящо лечение, както и отговор на въпроса - отговаря ли здравословното й състояние на пребиваване в условията в затвора.
След края на съдебното заседание Иванчева заяви, че подкрепя мотивите на защитата си и посочи, че няма да се съгласи на споразумение с Прокуратурата. Тя повтори, че няма вина по делото, защото било видно от СРС-тата, че бизнесменът Ваклин и бившият кмет Дюлгеров сами са се договаряли за вноските, цените и разрешителните за строеж. "Аз нищо не съм искала, поискала и получила", обяви тя.
Обжалването на мярката на Иванчева ще бъде насрочена след изготвянето на двете медицински експертизи.