Разпоредиха проверка срещу полицай, обиждал футболисти в Търново

Животът

29-08-2018, 13:41

Снимка:

фейсбук Марио Дулов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Момчетата вдигали купон, съседи извикали полиция

Разследват служител на Районното управление на полицията във Велико Търново, за който има данни, че е псувал и обиждал грозно юноши от футболните отбори - „Етър“ и „Локо“ Дряново. Видеоклипът с блюстителя на реда взриви социалните мрежи. Скандалното видео е публикувано с гневен пост от Марио Дулев и само за 6 часа събра 553 споделяния над 95 коментара. Инцидентът се случва преди няколко дни в квартира във Велико Търново.

Полицейски екип пристига в жилището, обитавано от двама футболисти, родом от Белене от юношеската школа на ФК „Етър“ и „Локомотив“ (Дряново), и в която очевидно е имало купон, който е обезпокоил съседите. Във въпросната вечер в квартирата са били четирима млади футболисти- 17-годишният халф на „Етър“ Емил Георгиев, който е един от наемателите, младият вратар на виолетовите Иван Георгиев, 16-годишният Анжело Глузов, който играе като нападател в юношеския отбор на „Локо“- Дряново и също е от Белене, и 17-годишният Валери Радославов, който играе като защитник с мъжкия отбор на „Етър“.

По случая е назначена дисциплинарна проверка, съобщи Христо Христов – заместник -директор на Областната дирекция на МВР. „Ще бъдат разпитани всички лица, присъствали на проверката на полицаите в жилището и самите полицаи.“

Видеоклипът показва как единият от униформените е особено агресивен и псува и обижда непълнолетните. Марио Дулев твърди в поста си, че младите футболисти са били и удряни. Клипчето е съпроводено от гневен коментар на Дулев, който разсъждава така ли трябва да се държи един полицай с подрастващите и какъв пример им дава с мутренското си поведение.

Въпросният полицай пък е Цветомир Цонев от Горна Оряховица, който е служител на РУ- Велико Търново. Ръководството на полицейското управление в старата столица се е самосезирало и е разпоредило проверка.

Доста от коментарите под клипа в социалните мрежи, обаче са в защита на полицаите. Част от коментиралите питат какво правят посред нощ сами 15-16 годишни и къде е родителският контрол. Други настояват полицаите да са по-безкомпромисни с нарушителите.

„Само преди няколко дни, съседи бяха повикали полиция, защото у дома вдигахме шум - т.е. имаше купон. Прави са били хората, а ние прекалили. И не, не оправдавам речника на полицая, но право да съдиш и криво да мериш не е ок. Има си наредби, ние ги бяхме нарушили, увлечени във веселбата и не сме деца, а възрастни хора.Полицаите ни предупредиха и всеки по живо по здраво. Имаше някаква финна изцепка, но да се надяваме, че няма да носи последици. Та така де.....полицаят не е виновен по презумпция, уважаеми хора! А ние, шумните добре знаем, че прекаляването води до търсене на съдействие именно от тези момчета! Бърн аута може да им бъде простен, защото не знам колко от вас биха издържали на онова, което понасят те.
И by the way, само преди малко повече от месец, същия този екип оказа съдействие в много кофти за нас ситуация. Компетентно и с човечност!” – пише в коментара си Росица Йосифова.

А ето и въпросният клип : https://www.facebook.com/mario.dulev/videos/1888386691184639/UzpfSTMxMDk2MDAyNTcyNzcwNDoxMDk2OTEzNzQzNzk4OTkx/