Театър-лаборатория "Алма Алтер" с награда за Алтернативна класика (ВИДЕО)

Арт и Стил

29-08-2018, 15:30

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Спектакълът „Ромео и Жулиета, сонет за безсмъртната любов“ бе отличен на VI Московски Международен Театрален Фестивал на Университетските Театри

Театър-лаборатория "Алма Алтер" с международна награда за Алтернативна класика. Спектакълът им „Ромео и Жулиета, сонет за безсмъртната любов“ бе отличен на VI Московски Международен Театрален Фестивал на Университетските Театри, който се проведе по време на XII Световен конгрес на Университетските театри.

Спектакълът „Ромео и Жулиета, сонет за безсмъртната любов“ е част от програмата на театър-лаборатория „Алма Алтер“ - „Шекспир, съвременен и жесток“, заедно със спектаклите „Хамлет или три момчета и едно момиче“, „Аз, Лейди Макбет“, „Ричард, кой Ричард“, „Дон Кихот срещу Хамлет“, „Бурята“ и „Време е за Лир“. През 2012 година „Хамлет или три момчета и едно момиче“ също беше награден на IX Световен конгрес на Университетските театри с Наградата на критиката.

Световният конгрес на театъра се организира веднъж на няколко години в различни държави-членки на Международната организация на университетските театри. Това е най-големият форум от подобен мащаб, който изследва, както на теория, така и на практика съвременните театрални търсения. Наградата за Алтернативна класика е емблематична за фестивала, тък като съчетава в себе си високите образци на класическата драматургия и необходимостта от тяхната интерпретация в новия световен контекст.

Английската версия на спектакъла можете да гледате на 30 септември от 19:30 в театър-лаборатория „Алма Алтер“.