Деси Радева бута свако си за кмет

Политика

29-08-2018, 17:17

Снимка:

Фейсбук

Автор:

България утре

Всичко от Автора

Първата дама обещала да му удари едно рамо в кампанията

Деси Радева щяла да удари едно рамо на свако си Йордан в надпреварата за кметския пост на град Българово, Бургаско, издали нейни роднини, пише сайтът ПИК. Първата дама обещала да помогне на родственика си с подготовката на кампанията му догодина, когато в цялата страна ще се проведат избори за местна власт.

Съпругата на президента имала намерения да повтори успешните си пиар тактики, след като придобила самочувствие, участвайки в кампанията на мъжа си Румен Радев, а след това и в подбора на важните хора около него. Тя щяла да мобилизира електората на БСП в района да гласува за мъжа на леля й, след като на миналите избори, когато той отново се впуснал в надпреварата за сладкия пост с подкрепата на социалистите, бил разгромен от конкурентите си. Въпреки това Йордан не се отказал, защото вече имал опит като кмет. Към днешна дата той въртял собствена таксиметрова фирма, която за миналата година е изкарала над 160 000 лева по справка в Търговския регистър. Преди известно време той заемал и кметската позиция в Българово, за която щял да се бори догодина.

Свакото на Генерал Деси твърдял, че познава проблемите на местните и имал план как да се справи с канализацията на населеното място, изграждането на крайно необходими пречиствателни станции, както и привличането на млади хора в района, в който населението било предимно застаряващо. Според запознати семейството на първата дама имало имот в малкото градче, в който и самата тя за известно време пребивавала. Това се случило, когато пред години получила нервен срив, провокиран от натоварването в предишната й работна позиция, и решила да избяга от големия град. Спасила се от неприятното емоционално състояние с отглеждане на зеленчуци и живот сред природата, които споделяла с майка си и сина си Страхил.

Към днешна дата обаче Десислава нямала почти никакво време да посещава родния си край и си контактувала с близките основно по телефона. Майка й живеела при нея в столицата, но леля й Йорданка и свако й Йордан още били в Бургас. С тях Радева се чувала поне веднъж седмично. Още от тийнейджърка Десислава свикнала да споделя с леля си Данче всичко около живота си. С часове й разказвала за училищните несгоди, за първите си любовни трепети и изобщо за всичко, което навремето я вълнувало. Съседите често я мислели не за дъщеря на майка й, а на леля й, защото двете поразително си приличали.