Йънг Бойс за първи път в групите на Шампионската лига

Аякс също влезе в групите на най-комерсиалния турнир

Аякс и Йънг Бойс се класираха за груповата фаза на Шампионската лига след благоприятни резултати в реваншите от плейофите.

Холандският гранд направи 0:0 при гостуването си на Динамо в украинската столица Киев и след 3:1 в първата среща се класира за групите на най-престижния европейски клубен турнир. Головите положения в реванша почти липсваха и голяма част от тях бяха пред вратата на домакините. В 14-ата минута Аякс получи право да изпълни дузпа в 14-ата минута, след като Томаш Кедзиора задържа в наказателното поле Матайс де Лихт. Новото попълнение Душан Тадич шутира от бялата точка и прати топката в дясната греда. Хаким Зиеш бе много близо гол за гостите в 55-ата минута, но ударът му от пряк свободен удар прати топката в напречната греда. Десет минути преди края Клаас-Ян Хунтелаар също пропиля изгодна ситуация и резултатът остана непроменен. Така Аякс продължава напред в турнира, а Динамо пък ще продължи своето евроучастие в груповата фаза на другата надпревара Лига Европа.



По същото време Йънг Бойс обърна като гост хърватския първенец Динамо (Загреб) с 2:1 след две попадения за две минути. Първата среща в Швейцария завърши 1:1 и така с общ резултат 3:2 тимът от Берн за първи път в историята се класира за груповата фаза. Динамо поведе с гол на Изет Хайрович (7) в началото след грешка в отбраната на гостите. Те обаче направиха пълен обрат след почивката. Асале финтира Леовац и защитникът го задържа в наказателното поле за дузпа, а Гийом Оро (64-дузпа) бе точен от бялата точка за 1:1. Две минути след това след центриране от корнер Вутрич с глава насочи топката към Оро (66), който отблизо вкара за 1:2. Така Йънг Бойс продължава напред в тази надпревара, а Динамо (Загреб) ще продължи в групите на Лига Европа.


АЕК завърши 1:1 с Мол Види в Атина и след победа в Унгария преди седмица с 2:1 също е в групите на Шампионската лига.