Привлякоха като обвиняем старши разследващ полицай от Силистра, взел подкуп

Крими

30-08-2018, 10:50

Снимка:

pixabay.com

Автор:

dobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Водач на микробус пуснал в патрулка 100 лева подкуп

За подкуп наказанието, предвидено в закона, е лишаване от свобода от 3 до 10 години, глоба до 20 000 лева

Окръжната прокуратура в Силистра привлича днес като обвиняем старши разследващия полицай К.У. от ОД на МВР, взел подкуп от обвиняем. Досъдебното производство се води за престъпление по член 302, т. 1от НК, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна.

Старши разследващият полицай, който е с над 10 години стаж в системата, поискал дар 500 лева и приел дар 300 лева от обвиняемо лице, срещу което водел наказателно производство. Подкупът бил поискан, за да издейства отмяна на мярката „Забрана за напускане на страната“ и за да снемекриминалистическа регистрация. Вчера непосредствено след вземане на подкупа в служебния кабинет в ОД на МВР разследващият е бил задържан за срок до 24 часа.

След привличането на К.У. като обвиняем, предстои срокът на задържането му под стража да бъде продължен до 72 часа с цел довеждането му пред съда. Разследването срещу старши полицая е възложено на следовател от Окръжния следствен отдел към Окръжната прокуратура в Силистра.

За подкуп наказанието, предвидено в закона, е лишаване от свобода от 3 до 10 години, глоба до 20 000 лева и лишаване от права по член 37, ал. 1, т. 6 и 7 от НК.