Beerфестът стартира на 5 септември

Заралии

31-08-2018, 09:35

Снимка:

Община Стара Загора

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Beerфестът стартира на 5 септември в парк „Загорка“

В парк „Загорка“

В Стара Загора, градът с най-голямо производство на бира у нас, очакват с нетърпение тазгодишното издание на традиционния бирфест. Той ще разтърси Столицата на бирата от 5 до 8 септември, позициониран на новата си локация – на поляната в парк „Загорка“, до пивоварната. Организатори на събитието са Община Стара Загора и пивоварна Загорка. Официалното откриване е в 19.00 ч. на 5 септември.

„Beerфестът и тази година ще допринесе за празничното настроение на жителите и гостите на града. Заедно със „Загорка“ сме се постарали да направим най-богатата програма, така че всеки от вас да намери нещо за себе си и да се забавлява.“ Това заяви днес по време на пресконференция на организаторите заместник-кметът Красимира Чахова. Тя увери, че 114-годишната история на пивоварната е гордост за града, а местната индустрия неизменно е свързана със „Загорка“, която е пример за отношенията между местна власт и инвеститори.

Ударният старт ще дадат Васко Кръпката с Подуене Блус бенд и БТР.  На празника на Съединението - 6 септември, красивите гласове на Деси Добрева и DIA ще поднесат обичани народни мотиви, а гостите от Сърбия Guns’N’Roses Real Tribute и Queen Real Tribute ще разнообразят програмата с класически парчета на любимите рокбанди в третата фестивална вечер, обясни Александър Чалъков от общината. По думите му, желанието на организаторите е да привлекат максимален брой хора от всички възрастови групи. Заключителната вечер на 8 септември ще зарадва почитателите на българския евъргрийн с изпълненията на обичаните доайени на родната сцена Васил Найденов и Силвия Кацарова. С новата локация и програма, идеята е оттук-нататък рокфестът да се превърне в едно от най-мащабните събития от този род в страната, съобщи още Чалъков.

Посетителите на феста ще могат да се подкрепят с качествени храни и напитки в изградените 5 бара и 4 ресторанта, както и да опитат целия асортимент от производството на Загорка, включително най-новия хит - безалкохолната бира, които ще се продават на атрактивни цени, съобщи Катерина Миланова. Тя уточни, че „BEERфестът“ тази година е под мотото „Когато шофирате, никога не пийте!“ затова рокфеновете ще имат възможност да се приберат до домовете си с безплатната автобусна линия, осигурена от „Загорка“ АД. Във всеки от дните между 20:30 и 00:00 часа, линията ще се движи на всеки 30 минути, с начална точка Парк „Загорка“ и ще покрие почти цялата територия на града. Линиите от градския транспорт, които могат да ползват, за да стигнат до фестивала, са №3 и №36. Гоним международни стандарти при организацията, решени сме да продължим напред заедно с общината допълни Катерина Миланова.

Още една специална изненада от Загорка очаква почитателите на кехлибарената напитка. Пивоварната ще почерпи с безплатно питие всеки, който изхвърли кеновете и пластмасовите си чаши в специално предвидените за целта контейнери на мястото на феста. За меломаните и почитателите на бирата пивоварната е определила и специални цени на пивото, по-ниски от тези в заведенията, поясни Миланова, по време на днешната пресконференция. Ресторантът ще отваря по обед, а всички обекти ще започват работа в 17,00 ч. и ще работят до 24.00 ч.

 Партньори на фестивала са: хотел „Сити“, Стара Загора, „КЕН“ АД и магазини „АЯКС“.

„КЕН“ АД е една от първите частни месопреработвателни компании, създадена през 1991 г. в Стара Загора. По време на Beerфестът, всички посетители ще могат да опитат Кренвирш КЕН, Македонска наденица КЕН и Сръбска наденица с топено сирене КЕН, като специалната изненада е представянето за пръв път на  новия им продукт - Бяла наденица КЕН, създадена по баварска рецепта обичана от посетителите на прочутите немски бирени празници.

Фирма „Аякс“ е най-големият производител на угоени прасета в България вече 25 години. Вече пет години чрез веригата си от магазини „Аякс“ предлага прясно, охладено, българско месо под мотото - „От фермата до вас“. По случай пет години фирмени магазини ''Аякс“, беше пуснат и новият продукт - домашно кюфте, направено само от охладено месо с добавени зеленчуци за аромат и свежест. Освен в петте града – Стара Загора, Нова Загора, Димитровград, Свиленград, Раднево и Казанлък, този нов продукт ще може да се опита  и от посетителите на Beerфестът в Стара Загора.