Започна облагородяването на "Мястото"

Добруджанци

31-08-2018, 09:55

Снимка:

ДоброЖънци

Автор:

dobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

„Мястото” - за втора поредна година

Всеки, който желае да се включи в дейностите по проекта може да се свърже с ДоброЖънци

Дейностите по етап 3 от проекта „ Място” стартираха. След поредица от събрания, изграждане на визия и много усилия за постигане на консенсус започна физическото облагородяване на четирите места като част от проекта „ _Място” – Доброволчество с въздействие на Бг Бъди Активен, финансиран от Кока Кола. ДоброЖънци са изпълнители на местно ниво.

Благодарение на ДоброЖънци социалния ефект върху местните е още по-голям и всички съграждани поемат с ентусизъм задачата да направим града ни по-приятен и чист.

Благодарение на „Виктория Индъстрис”  - фирма, производител на оранжерии, игрището на ЖК Иглика се завръща от миналото и ще приеме функцията на събирателно място за деца и младежи.

За осъществяването на дейностите по местата имаме подкрепата на община град Добрич, общинско предприятие „Устойчиви дейности и проекти”  и  „Комуналстрой”.

В основата на Placemaking подхода стои обединяването и ангажирането на общностите и институциите. Целта на проекта далеч не е само физическото облагородяване. Ние от ДоброЖънци вярваме, че ЗАЕДНО можем повече!  

Всеки, който желае да се включи в дейностите по проекта може да се свърже с нас на имейла на ДоброЖънци ecodobrich@gmail.com или на тел:0898981418(Илияна Христова) .