Майка набира средства за лечението на детето си, което има аутизъм

Животът

31-08-2018, 14:35

Снимка:

nova.bg/ кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

През 2014 г. родителите ѝ алармираха, че детето е станало жертва на сексуално насилие в училище

Майка на дете с аутизъм, претърпяло насилие в училище, събира пари, за да го изпрати на лечение в чужбина, предава Нова Телевизия.

През 2014 родителите на Ана-Мария алармираха, че момичето е станало жертва на сексуално посегателство от страна на учител. По това време момичето е било ученичка в 6-и клас в помощно училище в София. Майка й Радосвета Николова разказа, че е взела дъщеря си без бельо от училище. По случая започна разследване.

„Делото обаче беше прекратено. Всички събрани документи и доказателства за нарушения в училището останаха глас в пустиня”, каза майката.

Жената е категорична, че състоянието на дъщеря й се е влошило изключително много след случая с посегателството. „Почти година и половина отказваше да излезе от вкъщи, засили се автоагресията й, появи се и желание да напада хора, особено мъже”, споделя Радосвета Николова.

От година насам тя води кореспонденция с различни клиники в САЩ, които заявили, че могат да помогнат на Ана-Мария. Семейството дори пътувало отвъд Океана за едноседмична програма, която струвала 3500 долара. Американски специалисти от две клиники във Вашингтон се съгласили да изготвят обща програма за подобрение състоянието на момичето.

„Въпросните болници са най-добрите в поведенческа терапия на аутисти. За завършване на лечението са ни необходими 30 000 долара”, казва Радосвета. Към момента, чрез кампания в социалните мрежи, са дарени 5300 лева.

Ана-Мария трябва да започне 8-седмичната програма през ноември. Ако желаете да помогнете за лечението й, може да преведете средства по следната банкова сметка:
"Първа инвестиционна банка" АД
IBAN: BG29FINV91501316792743
BIC: FINVBGSF
Титуляр: Ана-Мария Росенова Симеонова