След катастрофата край Своге - Московски, Радев и Нанков подадоха оставки

Политика

31-08-2018, 13:10

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Така постъпваме в ГЕРБ, носим политическа отговорност, заяви вътрешният министър

Вътрешният министър Валентин Радев, транспортният Ивайло Московски и регионалният Николай Нанков подадоха оставки. По-рано стана ясно, че премиерът Бойко Борисов е поискал оставките на тримата заради катастрофата край Своге. Жестокият пътен инцидент стана на 25 септември, 17 души загинаха.

Министрите Нанков и Радев заявиха, че понасят политическата отговорност за случилото се. Те направиха изказвания по време на извънреден брифинг, на който не присъства Московски, тъй като е в болничен.

"Тримата колеги, аз, Московски и Радев депозирахме нашата оставка пред министър-председателя, както заявихме - още в неделя изразихме нашата готовност по линия на политическата отговорност, която трябва да бъде поета заради трагичния инцидент - да подадем нашите оставки и днес те са факт", заяви Нанков.

„Така постъпваме в политическа партия ГЕРБ, ние носим политическа отговорност, поставени сме на тези позиции да свършим определена работа. След като се случи този инцидент, без да имаме персонална вина, но очевидно министерствата не са били в това състояние, че да ни предпазят от такава трагедия“, заяви Радев. И допълни, че времето, вече пети ден, е било нужно, за да се свършат всички нужни на следствието и прокуратурата действия. „Ние сме хората, които познават най-добре системите в момента. Някои неща са останали невидими за вас“, допълни Радев.