Google идва в училищата в Пловдив

Над 60 директори от цялата страна ще отчетат как използват облачните технологии

Google праща свой човек на среща на училища в Пловдив – това е Анна Артемиева, която отговаря за развитието на образователните екосистеми на Google в Европа, Близкия Изток и Африка. Тя ще е България по покана на Център за творческо обучение – единствен партньор на Google for education (Гугъл за образованието) в България. Повече за работата на центъра можете да научите cct.bg. Поводът за посещението на Артемиева е първата по рода си Годишна среща на директорите на българските училища в облака, която ще се състои в Пловдив на 31 август и 1 септември.

Програмата на срещата е обогатена още от заместник-кмета на Пловдив Стефан Стоянов и представители на МОН. Община Пловдив е единствената община в България, която има програма за внедряване на облачни платформи във всички училища.

Точният адрес на събитието е Дом на културата „Борис Христов“, ул. Гладстон“ №15, Пловдив.

В срещата участват над 60 директори на училища от цялата страна, въвели облачни технологии. Целта на форума е да предложи платформа за обмяна на опит и да постави началото на общност от училища, които променят българското образование с въвеждането на технологични иновации.

Сайтът cloud.cct.bg предлага повече информация за събитието.

Google G suite е водеща в света облачна платформа. Предлага полезно съдържание и приложения като виртуални експедиции (Google expeditions), електронна класна стая (Google classroom), електронна поща (Gmail) и други. Към момента над 150 български училища я използват безплатно.