Фандъкова: Санкционалирали сме "Трейс груп Холд" с 450 хил лв.

Мисия София

31-08-2018, 16:12

Снимка:

Столична Община

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Причината за наложената глоба е била неизпълнение на сроковете по договора

Компанията „Трейс груп Холд“ е работила и работи по под 10% от общите проекти в Столична община, което е между 90 и 100 обекта, които сме изпълнявали и изпълняваме в момента. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери ремонтните дейности в Зоологическатa градина-София, предаде Агенция „Фокус“.

По думите й Столична община налага контрол над фирмите изпълнители и съответно при неизпълнение или нередности се прилагат сериозни санкции. „Нашите договори са изключително строги, специално „Трейс Груп Холд съм я санкционирала с 450 хил. лв за обекта в район „Младост“ при кръстовището на булевардите „Сахаров“ и „Ляпчев“, коментира тя.

Фандъкова обясни, че причината за наложената глоба е била неизпълнение на сроковете по договора.

Кметът на София каза, че подобни санкции не се колебае да наложи, дори спомена, че е имала и договори с фирми изпълнители, с които е прекратила работа. „През последните години наложихме проектите да се приемат само след лабораторни изследвания на материалите, които са се използвали при изграждането на обектите“, каза тя.

Според нея най-голямото изискване е да се работи качествено. „В последната година налагаме вече и задържане на половината гаранция за целия срок на гаранцията, които е между 5 и 10 години в зависимост от различните проекти“, посочи още Фандъкова.го знания.