ГЕРБ: Кога БСП и Корнелия Нинова ще поемат политическата отговорност

Политика

31-08-2018, 16:41

Снимка:

btv.bg/ кадър

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

От левицата искат оставка на правителството

„Кога БСП - Техноимпекс и Корнелия Нинова ще поемат политическа отговорност?“ Това попита депутатът от ГЕРБ Тома Биков на пресконференция във Варна. "В политиката действието на политическа отговорност е подаване на оставка. Ние не сме БСП. Ние можем да носим отговорност и очакваме на всички нива да бъде поета подобна отговорност", каза Биков. И подчерта, че никой не е поел политическа отговорност за „спирането на европарите при двете правителства на БСП - на Станишев и на Орешарски“.

Коментарите на депутата дойдоха, след като от левицата обявиха, че искат оставка на цялото правителство. БСП настоява и за оставките на министрите Цецка Цачева – заради избягалите затворници и срива на Търговския регистър, и Румен Порожанов – заради кризата в Странджа. Това беше съобщено на пресконференция от зам.-председателя на БСП Кирил Добрев.

"Не приемаме Кирил Добрев да говори за корупция. Ако той продължи да говори за корупция, следващият, който трябва да говори, е Димитър Желязков - Очите. Никой не пое политическа отговорност за скандала с Димитър Желязков – Очите и арестувания общински съветник на БСП Техноинпекс Бенчо Бенчев. Ние продължаваме да чакаме отговор на въпроса кой предложи Бенчо Бенчев за общински съветник и за заместник-председател на Общинския съвет в Бургас и по какви причини. И още чакаме отговор на въпроса има ли черни каси в БСП Техноинпекс и кой носи отговорност за това. Питаме и Кирил Добрев в тази връзка, но питаме и органите на реда“, каза Тома Биков.

Депутатът беше категоричен, че властта за ГЕРБ не е самоцел. Няма да си позволим авантюрата да хвърлим българското общество в хаос, в ръцете на хора, които са крайно съмнителни, не просто не могат да управляват. В ръцете на хора, които се възползват от един хаос, за да изчистят своите грешки, коментира още Биков.