Трудна задача пред Тухел в ШЛ

Ливърпул и Наполи са сериозни съперници

При Лоран Блан ПСЖ отпадаше на четвъртфинал в Шампионската лига. При Унай Емери на осминафинал. Сега, при Тухел може и да остане в групите. Или да се бори за третото  място и класиране в Лига Европа. Което ще си е голям провал.


Причината на пръв поглед е тежкия жребии, който се падна на ПСЖ. Другите два отбора в групата са Ливърпул на Клоп и Наполи на Анчелоти. Така наречения аутсайдер Цървена звезда винаги може да направи изненада. Както стана в Залцбург и сърбите се класираха в групите на Шампионската лига.



Тухел ще има срещу себе си двама треньори, които са амбицирани и ще се борят докрай да влязат в елиминационната фаза на турнира.

Когато Клоп отиде в Ливърпул, Тухел дойде на негово място в Борусия Дортмунд. А Анчелоти преди време бе треньор на ПСЖ и катарското ръководство остана недоволно от него и го освободи. Карло вече идва веднъж като треньор на друг отбор в Париж след като преди това е бил наставник на френския отбор. Това стана, когато ПСЖ на Унай Емери победи Байерн ъв френската столица с 3:0. И после Анчелоти бе уволнен и на негово място баварците заложиха на изпитания Юп Хайнкес.

Сега, в Наполи Анчелоти ще се опита да вземе реванш. В атаката на ПСЖ ще играе Кавани,който дойде в Париж от неаполитанския тим.


Въобще  групата предлага доста непредсказуеми развои на мачовете. Не трябва да забравяме и Цървена звезда. Но едно е ясно. На Тухел ще му бъде доста трудно в компанията на финалиста в Шампионската лига от 2018 Ливърпул, както и на напористия и жаден за доказване Наполи. Очакват ни наистина интересни мачове.