Преди „Левски“ – „Берое“

В мач от VII кръг на ППЛ от 21.00 часа

Днес, 1 септември „Берое“ гостува на „Левски“ в мач от VII кръг на ППЛ. Срещата стадион „Виваком арена – Георги Аспарухов“ започва в 21 ч. и ще бъде ръководена от Николай Йорданов от София, съобщава beroe.bg.

„Срещаме един от водещите отбори в България, който в момента е на първо място и е в подем при новия си наставник. За да покажем нужното уважение ние трябва да бъдем концентрирани през цялото игрово време и дадем всичко от себе си. Наясно сме, че ни чака сериозен двубой. Това е още едно предизвикателство пред нас, за да следваме нашия план. Както винаги „Берое“ излиза за победа.“, споделиха от треньорския щаб преди срещата.

Ето групата на „зелените“ за мача:

Душан Перниш, Георги Аргилашки, Милен Желев, Камен Хаджиев, Ерол Алкан, , Георги Ангелов, Александър Василев, Мешка, Иван Бандаловски, Борислав Цонев, Рубен Бриджидо, Вандерсон, Мартин Райнов, Алекандър Цветков, Мартин Камбуров, Матеус Леони, Драгош Фирцулеску и Алфредо.

Николай Йорданов е главен арбитър на срещата, а негови първи помощници ще бъдат Веселин Мишев и Димитър Русев, а четвърти съдия е Георги Николов. Делегат на БФС е Марин Раковския, а Илонка Джалева ще оцени работата на съдийството. Абсолютно всички длъжностни лица са от София.

В историята на най-високото ниво на българския футбол „Берое“ е надделявал над „Левски“ 22 пъти, а победите на сметката на „сините“ са 54. 29 са двубоите завършили без победител, а головата разлика е 102:182 в полза на „Левски“. 52 са срещите в столицата, където „зелените“ имат 4 победи, „сините“ 37, а равенствата са 11. Най-честият резултат между двата тима е 1:0 за „Берое“ и равенство 1:1 (11 пъти), следвани от 2:1, 2:0 за „Левски“ и нулево реми (10 пъти). През миналия шампионат двата тима си размениха по една победа като гост и завършиха два пъти с нулево равенство.