Жители на кв. Овча купел излезнаха на протест

Животът

01-09-2018, 11:55

Снимка:

bgonair/кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Причината е разрешително за строеж на блок

Поредно разрешително за строеж на блок изкара на протест жители на столичния квартал "Овча купел". Хората вече подготвят подписка, тъй като според тях новата сграда е прекалено близо до техния имот. От вчера на строителната площадка започнало и пробиване, което създало силни вибрации в района, мотивират се още хората, предават от България он еър.

Преди няколко месеца градинката пред един от блоковете в "Овча купел" е оградена, а съседите с изненада научават причината – започва строителството на 8-етажен жилищен блок с подземен паркинг и магазини.

Хората твърдят, че не са били известени, но чашата на търпението преляла вчера, когато строителят започнал да пробива. Изплашени, че силните вибрации ще доведат до напукване на блока, в който живеят, хората спешно подават сигнал. Проверката е извършена днес със становище, че опасност няма.

От Районната община пък заявиха, че машината, която е предизвикала вибрациите, вече си е свършила работата.

Хората се притесняват също така, че новата жилищна сграда е прекалено близо до техните тераси. От общината обаче го определиха като напълно неоснователно, тъй като ако разстоянията, които строителят е посочил в проекта, не са спазени, разрешително за строеж изобщо нямало да се издаде.

Но все пак признаха – преди да бъде реституиран, теренът е бил предвиден за детска градина.