Събития в НДК през първата седмица на септември

София Лайф

02-09-2018, 09:44

Снимка:

НДК

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Литературен клуб „Перото“ и Jazz FM организират концерт-разговор с кралицата на джаза Лени Вълкова на 4 септември от 19:00 часа. Малко след като навърши 91 години, живеещата от близо 30 години в Лондон певица ще се срещне с колеги и почитатели, за да разкаже за своя пълен с музика и красота живот и да изпълни любими песни с Константин Владигеров на пианото. Водещ ще е програмният директор на Jazz FM Светослав Николов, а входът е свободен. На събитието са поканени работилите с нея Лиана Антонова (вокал) с „Трите Ел“, Емануил Манолов – Бадема (саксофон) с „Оптимистите“ и други състави, Любомир Оджаков (тромпет) и Недко Трошанов (тромбон) с „Джазът на младите“, Ани Пармакова (вокал), Ванко Пеев (бендлидер) и Димитър Симеонов (саксофон) в бар „Астория“ и др.

На 5 септември от 15:00 до 21:00 часа в ДНК - пространство за съвременен танц и пърформънс ще имате възможност да преживеете имерсивна перформативна инсталация на Християн Бакалов – PURE. Едно приключение даващо възможност на зрителите да се докоснат безпроблемно и директно до един нов вид изкуство, а на участниците в него да открият артистичния си потенциал чрез контакта с нови и различни хора. Влизане на всеки 10 минути. Запазването на час става по график при закупуването на билет.

Wladigeroff Brothers & Стунджи Янкуловви очакват на 6 септември от 20:00 часа в Литературен клуб „Перото“. Събитието е част от специалната линия на НДК „Джаз в „Перото”. На концерта в „Перото” братя Владигерови и Стунджи ще представят своите авторски композиции – един своеобразен микс от фолклор, джаз, реге и клaсика, в напълно забавен и очарователен синхрон. Билети за концерта може да закупите от билетните каси на НДК, онлайн на tickets.ndk.bg, както и на входа на “Перото” – час преди концерта.