Изкуства и занаяти превзеха през почивните дни Банско

Демонстрираха изработване на сувенири от тъкани

С демонстрация на изработване на сувенири от тъкани бе посветена петъчната вечер от Мария Кушлева - пазителка на стари бански обичаи. В съботния следобед гостите на курортния град се включиха в демонстрацията „плетене на шушони” от талантливата Сашка Коюва. Песните на фолклорна група при читалище „Светлина” – село Кремен огласяваха сърцето на Банско.
Във фоайето на втория етаж на Посетителския информационен център бе представена изложбата на Здравка Русева е под наслов „Портали“ по едноименната авторска картина на художничката. Освен двете абстракции, под това име в изложбата си авторката представя нови картини от своя творчески проект „Багрите на три столетия“, посветен на красотата и непреходността на старинната българска черга. И в тази експозиция художничката представя нова творба от своята „запазената марка“– нейните абстрактни розови божури. И още много други интересни и красиви творби.
Здравка Русева има над 25 участия в изложби и арт – събития в страната и в чужбина, от които шест самостоятелни изложби. Пет от нейните авторски картини са отличени с престижни награди в Международни конкурси по живопис по време на Седмиците на изкуствата в Турция / 2017г./, Италия/ 2017г./ и Кипър / юли 2018г./, както и на два международни арт - фестивала в Русия през 2018г. - Международния фестивал „АРТ – ПОЕЗИЯ” и Международен фестивал на абстрактното изкуство.