Каракачанов спокоен: Валери Симеонов няма да излезе от управлението

Няма трусове, просто си изясняваме темите през медиите вместо помежду ни, категоричен е вицепремиерът

Председателят на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов демонстрира спокойствие по отношение на бъдещето на кабинета и коалицията. Това се случва часове преди НФСБ да обявят крайното си решение по отношение на бъдещето си във властта и провеждането на коалиционния съвет.

НФСБ няма да излезе от управлението, доколкото чухме всички, смята вицепремиерът.

„Трусове не бих казал, както може би вече сте свикнали, темите вместо да се изясняват помежду ни, се изясняват през медиите, за съжаление“, коментира той.

Иначе Каракачанов не подкрепя подхода на колегата си Валери Симеонов за задочни разговори през медии, но го смята за прав, че не би следвало при всеки случай, когато някоя част от обществото „поиска кръв“, да жертваш министри без дори да изчакаш резултатите от разследването.

„Съгласен съм, както е мое право аз да посочвам хората, които излизат от ВМРО било за министри, за заместник-министри, така е нормално и премиерът, като лидер на най-голямата партия в коалицията, да си посочва министрите или да решава кога да ги отзове“, заяви вицепремиерът.

Въпреки това той категорично застава зад някои  от отзованите министри и твърди, че нямат вина за катастрофата.

„Визирам министър Нанков. Той е изключително работлив, енергичен и компетентен министър. Не следва да се подхожда по този начин, това е моето мнение, но ако премиерът държи на тези промени, ние сме длъжни да ги уважим, защото това е негова квота“, посочи той.