Сакскобургготски: Заслужавам ли да ме лишат от моя дом?

Политика

03-09-2018, 14:40

Снимка:

Личен сайт

Автор:

Габи Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Старо, но златно: Има ли материални претенции към България Симеон?

Посегателствата срещу мен няма да останат незабелязани в чужбина, заплаши синът на цар Борис III

„Все по-често се питам заслужавам ли да ме лишат от моя дом и заставят да напусна Родината. Питам се и доколко защитено е правото на собственост на всеки български гражданин и на чуждестранния инвеститор от подобни политически продиктувани посегателства“. Това се казва в официално обръщение на бившия премиер Симеон Сакскобургготски.

По думите му в последните няколко дни е получил стотици обаждания и мейли от страната и чужбина.

„Прочетох много статии, интервюта и позиции в социалните мрежи на хора, възмутени от откровените лъжи, които се тиражират за нас. Това искрено трогна мен и Царицата! Много от тях бяха от сънародници, които не познавам лично“, пише той.

Сакскобургготски е категоричен, че моментът е мъчителен за него и неговото семейство и 75 години по-късно се чувствал „принуден към второ изгнание“.

„Може би много хора не ме познават и мерят със своя аршин. За тях искам за пореден път да заявя, че 55 години съм живял и без тези имоти. Вече се уповавам само на това, че посегателствата над мен няма да останат незабелязани в чужбина, където частната собственост е неприкосновена“, казва бившият премиер и основател на НДСВ.