Ел Маестро пусна играчите в почивка

"Червените" имат 10 национали

Футболистите на ЦСКА получиха няколко дни почивка. Треньорът Нестор Ел Маестро разпусна отбора след нулевото равенство с Ботев в Коматево в събота. Първото занимание за новата седмица ще бъде в сряда на клубната база в Панчарево.

"Червените" имат цели 10 национали и Ел Маестро ще подготвя малка група играчи. За пореден път селекционерът на "А" тима Петър Хубчев гласува доверие на най-много футболисти на ЦСКА - петима. Специалистът повика Николай Бодуров, Божидар Чорбаджийски, Кристиян Малинов, Кирил Десподов и дебютанта Ангел Лясков за предстоящите двубои от Лигата на нациите срещу Словения и Норвегия.

"Лъвовете" гостуват на Словения в Любляна на 6 септември, като мачът е с начален час 21:45, а двубоят с Норвегия е на Националния стадион "Васил Левски" на 9 септември от 19:00 часа.

Стойчо Атанасов ще бъде част от България U21 за предстоящите две европейски квалификации срещу Франция и Черна гора. Мачът с "петлите" ще се играе в Стара Загора на 7 септември, а гостуването на Черна гора е на 11-и.

Валентин Антов беше повикан от селекционера на България U19 Ангел Стойков за лагер на отбора от 1 до 10 септември в София и германския град Барзингхаузен, по време на който "лъвчетата" ще изиграят три контроли.

Не само в българските национални отбори ще има представители на ЦСКА. Едвин Джеси ще помага на Гана в квалификацията срещу Кения за Купата на Африканските нации, Стивън Перейра ще бъде част от състава на Кабо Верде за предстоящата квалификация за Купата на Африканските нации срещу Лесото, а Борис Секулич беше повикан от селекционера на Словакия за контролата срещу Дания и мача от Лигата на нациите срещу Украйна.