Завърнаха се българчетата, ранени при инцидент в Болоня

Седем ученици от Силистра пострадаха при взрив на камион-цистерна

Седемте българчета, ранени ори взрив на камион-цистерна в Болоня, вече са в България. Това съобщиха от Министерството на външните работи. На 31 август се е завърнала цялата група от ученици от Силистра, които са били в Италия на стаж – общо 20 деца. Учениците от професионалната гимназия по механотехника в Силистра бяха придружавани от директорката на училището.

На 6 август при инцидента на магистрала край летището в Болоня пострадаха общо 7 българчетата. Една част от тях бяха изписани няколко дни след инцидента. През последните два дни на месец август са били изписани от болницата в Болоня две от децата, които бяха настанени с по-леки изгаряния там. Същевременно е бил изписан и най-тежко пострадалият ученик, който беше настанен в най-реномираната болница за кожни изгаряния в Италия в гр. Чезена.

Българската група получи максимално съдействие от почетния консул на България в гр. Болоня г-н Франко Кастелини, с когото Генералното Консулство на Република България в Милано бе в непрекъснат контакт, съобщава МВнР.

Общо 70 души пострадаха при взрива.