Подготвят еднопосочно движение по бул."Копривщица"

Поставянето на пътните знаци вече започна

Еднопосочно движение предстои да се въведе по пловдивския бул.„Копривщица“ в участъка между булевардите „Пещерско шосе“ и „Шести септември“. Решението бе взето в края на миналата седмица от експертния съвет към общинската комисия по безопасност на движението в изпълнение на генералния план за организация на движението. Това съобщи директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ инж.Борислав Кръстев.
Поставянето на пътните знаци вече започна, ще бъде положена и маркировка. Когато целият участък бъде изпълнен, еднопосочността ще бъде въведена. Очаква се това да стане до края на септември. Според инж. Кръстев новата организация ще допринесе за по-голямата сигурност при пресичането на невралгичните кръстовища по бул.„Копривщица“ от всички участници в движението.
Предстои промяна в маршрута на автобусите от масовия градски транспорт и съответното изместване на две спирки: №313 – бул.„Копривщица“, ул.„Чернишевски“ /изток/, и №439 – храм „Свети Николай“, бул.„Копривщица“ /изток/. През първата спирка минават автобусни линии №10 /в посока към кв.„Христо Смирненски“/, №15 /в посока към кв.„Прослав“ и №37 /в посока към ЕАЗ в район „Южен“/, а през втората – №37 /в посока към ЕАЗ/. Експертният съвет одобри новите места на спирките, като за удобство на пътниците те са разположени максимално близо до досегашните.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен