Двама министри в оставка на парламентарния контрол

Тази седмица по изключение – депутатите препитват министрите в сряда

Двама министри в оставка – на регионалното развитие Николай Нанков и на вътрешните работи Валентин Радев, ще участват в днешния парламентарен контрол. Тази седмица по изключение контролът е издърпан още в сряда, заради предстоящите официални почивни дни.

Общо шестима представители на кабинета ще участват в заседанието на парламента.

Към вицепремиера Красимир Каракачанов има един въпрос – относно „Европейската инициатива за интервенция“.

За контрола, осъществяван от митническите органи върху вноса на горива, ще даде обяснения финансовият министър Владислав Горанов.

Министърът на образованието Красимир Вълчев ще отговаря на два въпроса, а колегите му с ресори екология и вътрешни работи – по един.

Въпросът към министъра в оставка Валентин Радев е на тема предприетите действия за недопускане на пътнотранспортни произшествия по пътя Русе - Бяла.

На целия 16 питания трябва да отговори другият министър в оставка Николай Нанков. Сред тях има въпроси относно състоянието на пътни участъци и катастрофи.

Поради здравословни причини, в заседанието за парламентарен контрол няма да участва министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията в оставка Ивайло Московски, става ясно от програмата, публикувана на сайта на парламента.