Областният управител посрещна ученици и техните преподаватели от окръг Констанца

Мисия Добрич

05-09-2018, 09:17

Снимка:

Областна управа Добрич

Автор:

dobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Посрещнаха стажанти в Областна управа

Русенският митрополит Наум служи в Констанца

Посещението бе в рамките на дейностите по проект „Learn“, изпълняван от петима партньори, сред които и общините Генерал Тошево и Каварна

Областният управител Красимир Кирилов посрещна днес 04.09.2018 г., група ученици, техни преподаватели и представители на местните власти от окръг Констанца, които са на посещение в област Добрич. Визитата е в рамките на изпълнение на проект „Learn“, финансиран по трансграничната програма ИНТЕРРЕГ VA Румъния-България, по който партньори на румънски общини от окръг Констанца са общините Генерал Тошево и Каварна. Областният управител Кирилов приветства своите гости с добре дошли и им пожела да намерят нови приятели сред българските си връстници. Главният експерт Левент Назим представи накратко пред гостите на Областна администрация регионалните органи за управление в Р България. Представителите на общините Лумина – Адриана Григоре, на кмета на Лумина – Калин Дойница и учениците споделиха своите впечатления от градския парк в Добрич, както и от чудесните условия за туризъм, които област Добрич и България предлагат.

         В рамките на проекта, които се изпълнява от петима партньори, са включени общините Генерал Тошево и Каварна. Целевата група включва ученици от гимназиални класове (VIII, IX и X), местни публични администрации, работодатели, неправителствени организации, действащи в областта на образованието, а така също и местни, регионални и национални публични органи и обществени институции от партньорските страни България и Румъния, в рамките на населените места на петте партньора по проекта - Констанца (2), Овидиу, Каварна и Генерал Тошево.

         На 05.09.2018 г. още една група ученици, придружени от преподаватели и представители на местните власти от съседна Румъния ще посетят Областна администрация Добрич.