Предприемат мерки за привеждане на пешеходните пътеки в Старозагорско спрямо новите изисквания

Проектът е подкрепен от Европейската комисия

В Областна администрация Стара Загора се проведе заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата на под председателството на Димитър Драчев, заместник областен управител. На заседанието бе представена информация за предприетите мерки относно привеждане на пешеходните пътеки на територията на областта в съответствие с нормативните изисквания, както и резултати от извършения преглед на организацията на движението в районите на учебните и детските заведения. Като допълнителна дневна точка в дневния ред на заседанието, във връзка с получено писмо с вх. №РР-92/31.08.2018 г. от Министерство на вътрешните работи, бе включена и представяне на информация относно Проект „EDWARD”.

Проектът се провежда за трета поредна година по инициатива на Европейската мрежа на службите на пътна полиция - ТИСПОЛ, в рамките на Европейската седмица на мобилността сред страните-членки на мрежата и нейните партньори. Същият е с наименование за Република България „Операция „Европейски ден без загинали на пътя“. Проектът е подкрепен от Европейската комисия, като през 2018 г. е планирано операцията да се проведе на 19 септември, а целта е в този ден да няма загинали при пътни инциденти.

Идеята е в периода преди операцията, всички участници в движението по пътищата да помислят дори за няколко минути за рисковете, с които се сблъскват и за тези на които може да изложат останалите участници, както и за това как самите те биха могли да допринесат за намаляването на рисковете на пътя.