Задържаха трима добричлии с тютюн без бандерол

След проведена специализирана полицейска операция

На 4 септември, след проведена специализирана полицейска операция от служители на сектор Противодействие на икономическата престъпност при ОД МВР Добрич са установени над 120 кг тютюн, изсушен нарязан и обработен, и не облепен с акцизен бандерол. Операцията е проведена на територията на град Добрич.

В хода на операцията е извършена проверка на лек автомобил „Ауди” с добричка регистрация, паркиран в района на ж.к. „Добротица”. Полицейските служители установяват, че водача на МПС 38-годишен мъж от град Добрич съхранява 30 кг, тютюн, нарязан и обработен и не облепен с акцизен бандерол. Водача на МПС е задържан за 24 часа.

При извършена проверка на автосервиз, находящ се по ул. „Хан Тервел”. В хода на проверката е установен 60 кг., тютюн без акцизен бандерол. По случая е задържан 25 годишен мъж от с. Плачи дол, обл. Добрич.

В хода на операция е извършена проверка и на лек автомобил „Опел” с добричка регистрация, паркиран по ул. „Ген. Колев”. В хода на проверката е установен 31 кг. тютюн, без акцизен бандерол. Задържан е водача на МПС, мъж на 30 г. от град Добрич.

По трите случая са образувани досъдебни производства. Уведомена е РП Добрич.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"