4 топ дестинации на северното ни крайбрежие

Добруджанци

06-09-2018, 16:30

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

dobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

МОСВ: Плажът "Болата" излиза от резерват "Калиакра", но остава защитена местност

Красиви кътчета, които си заслужава да посетите

България може да се гордее с Черноморието си. У нас има много красиви кътчета, които си заслужава да посетите. Предлагаме ви четири топ дестинации на северното ни крайбрежие.

1. Нос Шабла

Това е най-източната точка на България. Намира се на 25 км от Каварна и на 7 км от град Шабла. Освен красивата гледка, забележителност са морският фар и скалите, които достигат до 10 м над морското равнище. На няколко километра от града се намира и една от най-дългите плажни ивици в страната.

2. Тюленово

Село в Североизточна България. Намира се в община Шабла, Област Добрич. Характерно е със скалистия си бряг, който на места достига 30 м височина. Подводните пещери в местността са били населявани от тюлени, пуснати на свобода през 30-те години на ХХ век от румънската кралица Мария. Оттам идва и името на селото. В скалите все още има множество естествено образувани пещери.

3. Заливът Болата

Той е част от резервата „Калиакра”. Местността е с редки растителни и животински видове. Пясъчният плаж е с естествен произход, а заливът е част от защитената зона на „Натура 2000”. Има стълби, от които се открива величествена панорамна гледка над мястото.

4. Нос Калиакра

Подходящ за разходка и особено романтичен по залез слънце. Намира се близо до селата Българево и Свети Никола, на 12 км от Каварна и на 70 км североизточно от Варна. Носът навлиза 2 км навътре в морето и е един от Стоте национални туристически обекта.
Източник: bTVnewsСнимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"