Провежда се традиционният Екиден Маратон

София Лайф

06-09-2018, 08:54

Снимка:

btv.bg/ кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

На 6-и септември в столицата стартира превърналият се вече в традиционен у нас София Екиден (щафетен) Маратон. Сартът на маратона ще бъде даден в 9.00 ч . пред Нац. Стадион "Васил Левски" на кръстовището на бул."Евлоги и Христо Георгиеви" и ул. "Гурко"

Цел на провеждане:
- В чест на 101 год. от провеждането на първият Екиден Маратон в света - Япония.
- В чест на 133 год. от Съединението на Княжество България и Източна Румелия
- Популяризиране щафетното бягане в шосейните бягания.
- Предоставяне възможност на фирми и корпорации за работа в екип в състезателна обстановка
- Излъчване на ЕКИДЕН отборните шампиони на България за 2018 година в определените от организаторите категории в Щафетното бягане - 42.195 км

Маршрут:
СТАРТ/ФИНАЛ на София Екиден Маратон 2018, ще бъде даден пред Нац. Стадион “ Васил Левски“ при кръстовището на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и ул.„Гурко”. Маршрутът на Щафетния Маратон ще бъде на обиколка от 5 км, който ще премине през централната част на град София по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” (западното платно), ул. „Професор Фритьоф Нансен”,(до бул. Васил Левски) и обратно до бул. „Евлоги и Христо Георгиеви", бул.България до бул. „Пенчо Славейков“ обратно до бул.„България”, надясно по бул. "Черни връх" до музея "Земята и хората" обратно до бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” (източното платно), стадион „Васил Левски”. За последния шести пост бул. „Драган Цанков“ и обиколка в Борисова градина до финала. Маршрутът ще бъде обозначен по цялото му продължение с парапети, ленти и насочващи стрелки по пътната настилка. На възловите места ще има съдии. Организаторът запазва правото си да направи промени на обиколката на трасето, ако това се налага.

Контролно време:
Общото контролно време за всички отбори- участници в София Екиден Маратон е 4.01 часа, разпределено по постове в следния график:
Първи пост - 5 км. - 32 мин. - 9.32 часа - една обиколка
Втори пост - 10 км. - 50 мин. - 10.24 часа - две обиколки
Трети пост - 5 км. - 32 мин. - 10.54 часа - една обиколка
Четвърти пост - 10 км. - 50 мин. - 11.44 часа - две обиколки
Пети пост - 5 км. - 32мин. - 12.16 часа - една обиколка
Шести пост - 7.195 км. - 45 мин. - 13.01 часа. - една обиколка

Забележка:
Контролното време до пети пост е условно. Състезателите от първи до пети пост могат да пробягат своите дистанции и по-бавно, но техните съотборници ще трябва да възстановят пропуснатото време от графика.

Ако петите постове на щафети не предадат на своите съотборници на шести пост до 12.16 часа, тогава в 12.20 часа всички шести постове ще стартират в масов старт, като тяхното време ще се добави към финиширалите им съотборници. Няма да има дисквалифицирани отбори.