Столичният градски транспорт отвори безплатна академия за шофьори

Животът

06-09-2018, 12:30

Снимка:

bgonair/кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Обучението, което струва 1600 лв., се покрива, но завършилите трябва да работят в системата минимум 3 години

"Столичният автотранспорт" измисли начин как да реши проблема с недостига на шофьори. Така, благодарение на вътрешната политика на компанията, автобуси без водачи няма.

600 автобуса всеки ден обикалят улиците на столицата, а пътниците в тях едва ли се замислят, че недостигът на кадри се е усетил и там.

От "Столичният автотранспорт“ обаче решават да не разчитат на случайността и вземат нещата в свои ръце. Въвели са нова вътрешна политика - заплащат курса за шофьори на всички одобрени кандидати, а след това ги взимат на служба за минимум 3 години, предава България он еър.

Самият курс струва 1600 лева. Именно цената, както и липсата на време досега възпирала Райко Асенов да се преквалифицира. След 20-години зад волана на камион обаче, днес го срещаме в школата за безплатно обучение на шофьори за градския транспорт.

Остава му по-малко от месец, след което ще го срещаме отново, този път возейки столичани из града.

В школата споделят още, че напоследък им се налага да са нащрек, тъй като не липсвали случаи да се явяват кандидати с купени книжки, които също се чувствали подготвени да возят пътници из София.