Тотален абсурд: 20 дни, 3400 лв. сметка за студена вода

Политика

06-09-2018, 10:58

Снимка:

pixabay

Автор:

Габи Иванова

Всичко от Автора

Над 32 хил. куб. вода минали през общия водомер и се изпарили от блок в „Красно село“

„Софийска вода“ изненада неприятно жителите на блок в столицата. Обитателите на кооперация в „Красно село“ изтръпнали, когато в пощите им идват сметки за студена вода от по средно 1000 лв. на домакинство, съобщава Bulgaria ON AIR.

Оказва се, че според уредите на дружеството през общия водомер са преминали 32 хил. куб. вода. за по-малко от месец. Това според живущите не просто не е станало, но и е физически невъзможно през тръба, която е широка 2 цола. Дори и да е станало обаче, блокът трябвало сега да прилича на блато.

„Сметката ми е 3408,32 лв. Това е сметка за 10 години. Последните засичания са за около 50 дена и се оказва, че съм изхарчил 20 хил. куб. вода. Практически това няма как да стане“, разказва собственик от блока.  

Друг потърпевш уточни, че няма намерение да плати такава сметка за вода.

„За 20 дена ми слагат 500 лв. сметка. Дори и да описват теч от водомер, то трябва да има басейн в блока. Новият водомер трябва да отчете същото количество, а това не става“, обясни още опареният клиент.

Жителите на блока твърдят, че са подавани жалби както до „Софийска вода“, така и до други институции, но отвсякъде им казвали, че това е нещо нормално.

Все пак от „Софийска вода“ в крайна сметка склонили да направят повторна проверка, без да е сигурно дали това ще опрости абсурдните сметки на гражданите.