Социален експеримент демонстрира наивността на много българи

Животът

07-09-2018, 12:34

Снимка:

facebook/ Гадателката Бими

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

А вие писахте ли на гадателката Бими?

Резултатите от социалния експеримент на хората от "Българското рационално общество" показаха, че има много наивни хора сред съгражданите ни.

Те създадоха Facebook страницата на гадателката Бими. В собствена публикация от страницата на "Българско рационално общество" те обявиха, че Бими е измислица с цел експеримент. Това обаче не спряло хората да пишат на гадателката за съвети, сподели Катрин Майсторска.

"Искахме да проверим наивността на обществото ни. Всичко започна чисто на шега. Дори името на гадателката беше смехотворно. Изненадахме се колко наивни хора има. За 4 месеца събрахме 14 хиляди харесвания на Facebook страницата. Един от постовете ни достигна милион потребители. Искаме да отворим очите на хората и да започнат да вярват в науката, а не в измислиците", обясни тя в ефира на България он еър.

Психологът Еленко Ангелов похвали идеята за гадателката Бими и усилията на "Българското рационално общество". "Има много какво да се желае в сферата на аналитичното мислене. Въпреки това, нещата не са чак толкова черно-бели. Иска ми се да има дори един процент телепатия, но всичко е шарлатанство. Не е нужно да си психолог, за да заключиш, че хората обичат да бъдат лъгани. Това е част от природата ни", отбеляза той.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен