КЕВР погна "Софийска вода" за високите сметки в "Красно село"

Животът

07-09-2018, 15:48

Снимка:

wikimedia

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Софийска вода" изненада столичани със сметки от по 1000 лв.

Според потребители от блок №200 в "Красно село", за 5-месечен период "Софийска вода" е фактурирала на домакинствата суми от 1000 до 3800 лв.

Във връзка с изнесени твърдения в телевизионен репортаж от 7 септември със заглавие „Рекордни фактури: 3800 лв. сметка за вода“, както и в други национални информационни медии, КЕВР изиска „Софийска вода“ АД да предостави информация по случая. Това съобщиха от пресцентъра на КЕВР.

Според потребители от блок №200 в столичния квартал "Красно село", за 5-месечен период „Софийска вода“ АД е фактурирала на домакинствата суми от 1000 до 3800 лв. за ползвани ВиК услуги. В информацията се посочва, че след извършена наскоро подмяна на водомерите в блока от служители на ВиК дружеството новите сметки на потребителите са в нормални граници. По този повод с писмо до ръководството на „Софийска вода“ АД КЕВР изиска след приключване на извършваната от дружеството проверка регулаторът да бъде информиран за резултатите от нея.

След получаването на доклада от проверката и необходимата документация, в съответствие със своите законови правомощия, Комисията ще се произнесе относно спазването на Общите условия на Софийска вода“ АД и дали във фактурите е приложена одобрената от Комисията пределна цена на ВиК услуги.

КЕВР счита, че обективното изясняване на подобни случаи е в интерес както на потребителите, така и на самите дружества.