Обама с остра реч срещу Тръм – той заспал

Свят

08-09-2018, 10:03

Снимка:

Facebook

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

Бившият президент разкритикува и републиканците за подкрепата към Тръмп

За първи път бившият президент на САЩ Барак Обама напада остро своя наследник в Овалния кабинет – Доналд Тръмп. В реч в университет в САЩ Обама заяви, че политиката на Тръмп е опасна, а той е симптом, но не и причината. Демократът разкритикува републиканската партия, че го подкрепя.

„Използването на страх, противпоставянето на една група срещу друга, разказване на хората, че редът и сигурността ще бъдат възстановени, ако не за онези, които не приличат на нас, или не звучат като нас, или не се молим като нас - това е едно отминало врем ", каза Обама.

Бившият президент разкритикува остро идеята, че "всичко ще е наред, защото има хора в Белия дом, които тайно не следват заповедите на президента". "Не така функционира нашата демокрация", заяви той, визирайки неотдавнашните разкрития на разследващия журналист Боб Удуърд за хаотичното функциониране на Белия дом при Доналд Тръмп.

Речта на Обама идва в разгара на предизборната кампания за Сенат и той призова американците да гласуват. На предизборна проява на републиканците пък Доналд Тръмп сподели, че е заспал по време на речта на Обама.