Районен съд - Балчик посреща унгарски магистрати

Крими

08-09-2018, 18:17

Снимка:

pixabay.com

Автор:

dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Съдии от Унгария ще посетят Районен съд - Балчик идната седмица, съобщи председателят на институцията съдия Ивелина Велчева. Гости на съда ще бъдат четирима унгарски магистрати, чиято визита се осъществява по линия на Програмата за двустранен обмен на Европейската мрежа за съдебно обучение (ЕМСО) и ще продължи от 10 до 14 септември.

         В състава на унгарската делегация са включени съдии от Районен съд - гр. Мако и Окръжен съд - гр. Сегед. По време на престоя си у нас гостите ще получат информация за българската съдебна система, статута на българския съдия, етичния кодекс на магистрата, работата на държавните съдебни изпълнители и съдиите по вписванията, приложението на медиацията. Унгарските съдии ще бъдат запознати с организацията на работа в Районен съд - Балчик, ще посетят съдебни зали, кабинети на магистрати, деловодства.

         Гостите от Унгария ще имат възможност да участват и в обучение, свързано с новия законодателен пакет на ЕС за защита на личните данни, което ще се проведе в Балчик на 11 септември.

         В следващите два дни те ще посетят Окръжен съд - Добрич и Апелативен съд - Варна.