Литературно студио „Митични птици“ празнува юбилей в Столична библиотека

София Лайф

10-09-2018, 10:14

Снимка:

sofiautre

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Да четат като гости на събитието са поканени също Петър Чухов и Николай Гундеров

Oт 18:30 ч. в Литературния клуб на Столична библиотека, пл. "Славейков" № 4, част от младите поети, които са били възпитаници на тази бургаска школа за поезия през 25-годишната ѝ история, ще отбележат с поетическо четене нейния юбилей.

Литературно студио „Митични птици“ е създадено от Роза Боянова през 1993 година към НЧ „Л. Каравелов 1940“ в Бургас. За тези 25 години през него преминават стотици деца и младежи, издадени са десетки сборници с детско творчество. Уроците по летене започват с „Люлка от пера“ (1998 г.) и продължават с двуезичната „Луна с лунички“, „Стъпки върху струни“, книгата дала име на студиото – „Митични птици“, многоезичната „Поезия от магическата къща“ – притежание на десетте най-престижни библиотеки в света, следват „Пясъчни лилии“, „Зелено време“. Студиото подпомага издаването на дебютите стихосбирки на млади автори – Иван Брегов, Виктория Гоцева, Михаил Пеев, Стоян Тодоров, Лиляна Чернин, Анамария Коева, Радостина Анатанасова, Донка Димова, Екатерина Дикова, Калинка Колева и др. Членовете на студиото са носители на награди от национални и международни литературни конкурси.

За четенето пристигат Донка Димова от Германия , Анамария Коева от Шотландия, Виктория Гоцева от Холандия.

Рециталът на младите поети е част от поредицата събития в юбилейната година на Литературно студио „Митични птици“ и е вдъхновен от красотата на общуването, топлината на родното гнездо, от самата поезия.

Да четат като гости на събитието са поканени също Петър Чухов и Николай Гундеров.