Започва "Алея на книгата"

София Лайф

11-09-2018, 09:38

Снимка:

wikipedia

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Повече от 60 от водещите български издателства ще представят новите си заглавия в общо 23 шатри

Шестото и рекордно голямо издание на „Алея на книгата“ в София започва днес, като официален старт ще бъде даден в Литературния кът на събитието (до паметника на Алеко Константинов) с участието на Джаз формация „София“. Книжното изложение на открито вече успешно премина през градовете Пловдив и Варна, като в столицата белите шатри традиционно ще ни очакват на пешеходната част на булевард „Витошка“, от пресечката с бул. „Патриарх Евтимий“ до ул. „Узунджовска“. "Алеята" ще продължи до неделя, 16 септември, с работно време всеки ден от 10:00 до 20:00 ч.

Повече от 60 от водещите български издателства ще представят новите си заглавия в общо 23 шатри, а както всяка година, сцена на богата културна програма, включваща премиери на книги, срещи с поети, писатели и преводачи, игри и работилници за деца, ще бъде Литературният кът на "Алеята". В сряда, 12 септември, от 18:00 ч. той е домакин на литературно четене в памет на българския поет Евтим Евтимов и официално награждаване на лауреатите на Националния конкурс за любовна лирика „Горчиво вино“ – 2018.

Част от гостите в Културната програма тази година са Атанас (Наско) Атанасов, Галина Вълчева, Георги Господинов, Димитър Тонин, Елисавета Логинова, Елица Виденова, Нели Нановска, Палми Ранчев, Петя Александрова, Светлозар Жеков, Татяна Костова, а също чешкият писател Мартин Райнер и др. Събития ще се проведат както в Литературния кът, така и в книжарници, партньорски локации в градския център.

Събитието ще се проведе на пешеходната зона на бул. „Витоша" (между бул. „Патриарх Евтимий“ и ул. „Узунджовска“) от 11 до 16 септември между 10:00 и 20:00 ч.