Филмът "Светителят хирург" спечели "Гран при" на кинофестивал

Той бе създаден с благословението на Пловдивския митрополит Николай

Православният филм "Светителят хирург" с автор Ангел Бончев спечели голямата награда "Гран при" на Международния кино и телевизионен фестивал "Славянска приказка". Филмът, посветен на свети Лука Кримски се конкурираше с още 120 ленти от 15 държави. Церемонията се проведе в Руския културно-информационен център в София, като всяка награда беше редувана с изпълнение на различни танцови и музикални групи от България, Монголия и Украйна. Тази година форумът е посветен  на 140-годишнината от освобождението на страната ни от турско робство. Огромно разнообразие от жанрове имаше тази година на фестивала, но единствения православен филм беше "Светителят хирург".
"Това е един велик труд на режисьора Ангел Бончев. Много ценим неговия труд за свети Лука Кримски. Нека повече подобни филми да се правят, които да поощряват ценностите", заяви при награждаването председателят на журито академик Димитър Димитров.
"Светителят хирург" бе създаден с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, а премиерата му бе на 11 февруари 2017г. в Пловдив.
"Благодарен съм на митрополит Николай, който ми откри свети Лука, и който ми се довери да създам "Светителят хирур". Нито една награда не може да опише щастието, че свети Лука Кримски е достигнал до сърцата на българите именно чрез моя филм, заяви за "Добротолюбие" авторът на филма  Ангел Бончев.
За онези, които не са го гледали, могат да получат повече информация на сайта на автора на филма www.angelbonchev.com