Осинови си куче на PARK(ing)DAY в петък

Мисия София

11-09-2018, 15:00

Снимка:

flickr

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Всички животни, които се отглеждат в общинските приюти в Столична община, са обезпаразитени, ваксинирани, кастрирани и чипирани

За първи път част кучетата на ОП „Екоравновесие“ ще вземат участие в международната инициатива PARK(ing) Day, която ще се състои в петък, 14 септември. Животните ще бъдат включени в информационна инсталация, която ще бъде разположена в синята зона на пл. „Св. Алескандър Невски“ между 11 и 16 часа, и ще бъде насочена към ползите от осиновяването на безстопанствени кучета от общинските приюти. Екипът на общинското предприятие е подсигурил възможност за осиновяване на място, така че – всеки, който си хареса кученце по време на събитието, може само срещу лична карта, напълно безплатно, да си го вземе вкъщи.

Всички животни, които се отглеждат в общинските приюти в Столична община, са обезпаразитени, ваксинирани, кастрирани и чипирани, което ги прави подходящи за отглеждане в домашна среда и сред деца.

Международната инициатива PARK(ing) DAY обединява граждани, бизнеси и институции по целия сват за трансформация на паркоместа във временни зелени пространства. Столична община е партньор на инициативата в България.