Възрастен мъж е в болница след пътен инцидент в Съединение

Трима са ранени при катастрофа на автомагистрала "Тракия“

Вчера на територията на областта са станали 6 пътни произшествия с материални щети. Регистрирани са и 2 катастрофи с двама пострадали.

Моторист е със сериозни наранявания след пътно произшествие днес. Около 1 часа екип на сектор „Пътна полиция“ бил изпратен на сигнал, че  в района на 7 км на автомагистрала „Марица“ мотоциклет „Ямаха“ паднал на пътното платно. В болница е настанен 23-годишният неправоспособен водач от самоковско село. Тестът с дрегер показал наличие на 0,92 промила алкохол в кръвта му. По случая е образувано досъдебно производство.

Трима са ранени при катастрофа на автомагистрала „Тракия“. Около 2.45 часа вчера постъпило съобщение, че в района на 107 км, посока Бургас, лек автомобил „Фолксваген“ със сръбска регистрация блъснал отзад лек автомобил от същата марка със софийска регистрация, който се обърнал извън пътното платно. В болница за наблюдение са настанени 50-годишният водач на втората кола и негова 59-годишна спътничка, както и 20-годишен младеж, пътувал в първия автомобил с 37-годишен шофьор. Няма данни за употреба на алкохол. Произшествието е отработено по административен ред от служители на сектор „Пътна полиция“.

Възрастен мъж е в болница след пътен инцидент вчера в Съединение. По първоначални данни, около 12.30 часа, на кръстовище в града лек автомобил „ВАЗ“ предприел десен завой и блъснал 73-годишен велосипедист, който е оставен под лекарско наблюдение. 69-годишният шофьор на колата е тестван с дрегер за алкохол, резултатът е отрицателен. Случаят е отработен по административен ред от служители на РУ – Труд.  

Шофьорка пострада леко при катастрофа вчера в Първомай. Около 10.15 часа в районното управление било съобщено, че на кръстовище между ул. „Бор“ и ул.“Христо Смирненски“ товарен автомобил „Пежо“ с 57-годишен водач отнел предимството и се сблъскал с лек автомобил от същата марка, управляван от 33-годишна жена. След медицински преглед водачката е освободена за домашно лечение. Няма данни за употреба на алкохол от страна на двамата участници в произшествието, които са от града.