Проведоха акция срещу търговията с незаконна дървесина в Тервелско

Добруджанци

11-09-2018, 15:37

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

dobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

40 каруци са арестувани в горите на СИДП-Шумен

В два от дворовете на имоти в с. Сърнец са установени общо 15 куб. м дърва за огрев без документи

Акция срещу търговията с незаконна дървесина се проведе в обхвата на ДЛС „Тервел”. В организираните специализирани проверки участваха мобилни контролни екипи към Североизточно държавно предприятие, Регионалната дирекция по горите и полицаи от Районното управление на МВР в Тервел.
В два от дворовете на имоти в с. Сърнец са установени общо 15 куб. м дърва за огрев без документи, доказващи законния произход на дървесината.
В единия от случаите за притежание на 3 куб. м, нерегламентирано добита церова дървесина, са съставени два акта и един констативен протокол. За второто нарушение, разкрито при проверките, е образувано бързо производство, свързано с незаконно съхранение на общо 12 куб. м дърва за огрев от видовете цер и акация.
Акцията е в резултат от сключеното споразумение между МВР и министерството на земеделието, което позволява организирането на съвместни проверки за противодействие на търговията с нерегламентирано добита дървесина. Мерките срещу „черния пазар” на дърва за огрев са част от усилията на институциите за ограничаване на незаконната сеч.