Борисов: Аз работя, не съм на СПА като БСП (ВИДЕО)

Нинова обяви, че се готви за времето „след ГЕРБ и патриотите“

Министър-председателят Бойко Борисов и председателката на БСП Корнелия Нинова задочно размениха остри реплики.

От село Баня край Разлог, където организира СПА почивка за десетки хиляди левове за депутатите си, Нинова обяви, че партията й предлагала „разговор за бъдещето, разговор за това какво следва след ГЕРБ и патриотите, а не партийна свада за настоящето“.

Социалистите, които наскоро обявиха, че няма да стоят в парламента, а вместо това ще обикалят страната, избраха за първа спирка лъскавия хотел с басейни и зони за релакс, където най-евтината стая струва по 200 лв. на вечер.

Столетницата обясни почивката с нуждата да изготвят „конкретен график“ за обиколките на „хвърковатите си чети“ из страната. Освен това започват подготовка за избори 2 в 1 – европейски и извънредни парламентарни, догодина.

„Аз не съм на СПА като БСП, а работя - показваме какво сме направили, а не какво ще направим“. Това каза министър-председателят Бойко Борисов след откриването новата и модернизирана Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации в Бургас и след инспекция на строежа на новата спортна зала „Арена Бургас“.

Премиерът коментира, че след откриването на спортното съоръжение България ще може да кандидатства за домакинства на Европейски и Световни първенства по лека атлетика в зала.

Спортното съоръжение е без аналог и е разделено функционално на четири подобекта: основна зала за лека атлетика, хандбал, баскетбол, бойни спортове, волейбол и др., в това число концерти, конференции и конгреси, малка зала с капацитет 1500 души, тренировъчна зала и открит етажен паркинг с над 800 места.

„Работим. Откриваме училища, технологични паркове, зали. Не ме интересува какво казва Корнелия Нинова. Само да ѝ покажат снимките на г-жа Нинова и да не коментира. Снимките на технологичното училище, на технологичните паркове, на роботите, на децата - какво сме направили, а не какво ще направим“, заяви той.