За честта да се венчаеш под пагон

Пловдив Лайф

12-09-2018, 08:30

Снимка:

Via Agency

Автор:

plovdivutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Откриха зала за венчавки и кръщенки в Рупите

Целувката!... (галерия)

Лейтенант Емануил Манов и Мадлена Христозова възраждат традицията

В днешно време все по-малко хора се престрашават да кажат „Да“ – един на друг, пред своите близки и роднини и най-вече пред Бог! Все по-малко двойки, които все пак съберат смелост да поставят началото на семейния си живот, обръщат поглед към традициите и тяхното продължение.
Чували ли сте за офицерска венчавка? В миналото военните са имали право да се венчаят със своите униформи. Днес тази позабравена традиция се възражда от двама влюбени, лейтенант Емануил Манов и Мадлена Христозова, в града на тепетата, църквата „Св. Св. Константин и Елена“. Военният офицер от българската армия, заедно със свои колеги ще извършат отдаване на чест, шпалир и всички ритуали по устав и протокол при провеждането на подобен тип мероприятия. Сред гостите има поканени висши военни лица – генерали, полковници, офицери.  
За младото семейство встъпването в брак е не просто подпис пред държавата, то е обещание пред Бога, което решават да дадат един на друг, с цялата тежест и чест на знака, символ на службата и дълга към родината!