Валери Божинов: Враца ми е Ню Йорк

Спорт

12-09-2018, 12:46

Снимка:

Кадър/Нова ТВ

Автор:

България утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Валери Божинов: Би трябвало да играя в Реал

Не съм израснал в царство, че да не мога да живея тук, казва бившият играч на „Ювентус“ и „Манчестър сити“

Валери Божинов подписа договор с „Ботев Враца” и ще играе за тима поне до зимата. Причините за избора на Божинов да стане част от „Ботев” са две, разказа той пред „Нова ТВ“. Първо той иска да играе на терена, а не да седи на резервната скамейка, както се случваше в предишния му отбор – „Риека“. Втората е сантиментална – чувство на дълг към втория му баща – треньора на „Ботев” Сашо Ангелов.

„Сашо ми подаде ръка още, когато бях дете и мисля, че дойде време да му се отплатя. Не мисля, че това е крачка назад. Напротив”, каза Божинов.

Футболистът отрече да счита Враца като крачка назад и не вижда нищо срамно да играе за „Ботев“ или да живее в града.

„В Китай бях в град, който е милион и половина, но на мен тук Враца ми се струва все едно съм в Ню Йорк. Не съм израснал в царството, че да не може Валери Божинов да живее тук. Враца е един хубав и спокоен град. Има си всичко“, каза още бившият национал.

„Искам да кажа, че България има доста хубави градове, доста хубава природа. Аз като българин и човек, който е роден тук и обича родината си, не мога да плюя по родината си. По никакъв начин. Ние трябва да си пазим природата, самите ние да се пазим, да се подкрепяме и да се държим, защото съединението прави силата“, коментира философски той.