Убиецът на велосипедиста във Варна е бил неправоспособен водач

Крими

12-09-2018, 13:57

Снимка:

Апелативна прокуратура – Варна

Автор:

dobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кола удари велосипедист и избяга

Окръжната прокуратура във Варна го привлече като обвиняем

За причиняване на смърт по непредпазливост в пътно-транспортно произшествие, след което водачът е избягал, Окръжната прокуратура във Варна привлече като обвиняем 25-годишния неправоспособен водач П.З. Той е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокуратурата. Повдигнато му е обвинение за извършено деяние по член 343, ал. 3 от НК, което се наказва с лишаване от свобода от 3 до 15 години, съобщават от Апелативна прокуратура – Варна.

Тежкият инцидент е станал на 10 септември тази година около 19,50 часа на  бул. „Приморски“, близо до кръстовището с ул. „Македония“ във Варна. Водачът на автомобил „БМВ“ П.З. удря велосипедист и напуска местопроизшествието. Вследствие на инцидента 38-годишният М.Ч.е починал.

Автомобилът е намерен изоставен на бул. „Цар Освободител“. По регистрационния му номер полицията във Варна установила собственикът, който се оказва неправоспособният П.З., шофирал в часа на инцидента.  В резултат на оперативно-издирвателните мероприятия на ОД на МВР 25-годишният водач се е предал на 11 септември в присъствието на адвоката си.

Назначени са експертизи, включително са взети проби от водача за употреба на наркотици, резултатите от които предстои да излязат.

П.З. е неправоспособен водач, никога не е притежавал свидетелство за управление на автомобил. Съставяни са му два акта за управление на МПС като неправоспособен водач – през 2010 г., когато е бил още непълнолетен, и през 2017 г.

В рамките на разследването са разпитани множество свидетели, станали очевидци на пътно-транспортното произшествие, извършено е претърсване и оглед на автомобила под ръководството на прокурор в Окръжната прокуратура.

След изтичане на 72-часовото задържане прокуратурата ще внесе искане във Варненския окръжен съд за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.